Lijepe vijesti
1.3k

Maleni Meho Beton vrlodobrim uspjehom završio sedmi razred

L.K.
Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba
Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, prije dvije godine je povrijeđen u nesreći nakon koje je krenuo na dugačak put do ozdravljenja. Prije nekoliko mjeseci se vratio u školske klupe, a danas je mnoge obradovao vrlodobrim uspjehom i završenim sedmim razredom.

Neke sretne krajeve moramo sami ispisati, za neke se stvari vrijedi izboriti. Mali Meho se lavovski borio, a najveće priznanje i titula jeste upravo činjenica da je završio sedmi razred te da dalje može nastaviti rame uz rame sa svojim vršnjacima.

"Dočekasmo, Bogu hvala, da ga s ruksakom ispratimo u školu niz sokak u kojem je odrastao i u kojem je rođen. S uzdahom i suzom u oku, ponosom i čežnjom koju samo roditelji imaju, rekao bih jedno veliko hvala svima. Svi smo i uspjeli, a ti Mehara po petice k'o metak. Do pobjede", poručio je njegov otac Nedim kada je maleni Mehmed krenuo u školu nakon duge pauze.

Podsjećamo, Mehmed iza sebe ima nekoliko operativnih zahvata koji su bili neophodni na dugom putu do oporavka. Stradao je u eskploziji prilikom pokušaja da napravi poklon za simpatiju. Na pločici koju je pravio je pogriješio slovo te je stvar želio popraviti benzinom, što je rezultiralo eksplozijom.