Beč
0

Maleni Faris oporavlja se od operacije

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osmomjesečnom Farisu Redžiću iz Tuzle prošlog ponedjeljka u Beču urađena je još jedna operacija na srcu. Faris je izašao sa intezivne njege i nalazi se u predintezivnoj gdje se nažalost oporavlja uz ogromne teškoće.

Iako je u postoperativnoj fazi prvih sedam dana njegovo stanje bilo relativno dobro, ono se jučer naglo pogoršalo, ali ljekari situaciju drže pod kontrolom. Zbog njegovog trenutnog stanja nije mu urađena planirana operacija rascjepa na usni i nepcu. Nadamo se da će Faris izdržati, te da će se u potpunosti oporaviti kako bi mogao da normalno živi.

Da podsjetimo, Akciji za pomoć devetomjesečnom Farisu Redžiću iz Tuzle, odazvali su se dobri ljudi širom svijeta. Prikupljena su sva potrebna sredstva (14. 000 eura) tako da je mali Faris u januaru ove godine otputovao u Beč gdje mu je bila zakazana hirurška intervencija na srcu i operacija rascjepa na usni i nepcu koji mu onemogućavaju uzimanje hrane.

Faris je rođen prijevremeno, a odmah po rođenju dijagnosticirana mu je teška srčana mana i kompletni obostrani rascjep usne, nepca i vilice. Konzilijarni pregled potvrdio je da je liječenje Farisa nemoguće u BiH. On zaostaje u razvoju zato što mu rascjep usne, vilice i nepca otežava uzimanje hrane.