{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mala škola fotografije za mališane Doma Bjelave

F
16.2.2013. u 14:00
0
0
Mala škola fotografije za mališane Doma Bjelave
0
Mala škola fotografije za mališane Doma Bjelave
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Fotografi Nino Maričić i Imrana Kapetanović informirali su danas mališane Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu o historiji i osnovama fotografije, tehničkim detaljima u vezi fotoaparata, te ih na kraju i fotografirali.
Ta aktivnost realizirana je u okviru projekta Mala škola fotografije (MŠF) koji Centar za angažiranu umjetnost realizira u sAradnji sa Udruženjem Foton. Cilj tog projekta je edukacija i socijalizacija djece kroz fotografiju da bi im se praktično i teorijski približila umjetnost fotografiranja kao jedan od vidova izražavanja.

Taj projekt zamišljen je kao interaktivno druženje, a planirano je da traje šest mjeseci. Predavači ističu da će ipak sve ovisiti od zainteresiranosti polaznika za tu temu.

Fotografkinja Kapetanović kazala je FENI da je današnjem predavanju prisustvovalo dvadesetak polaznika uzrasta osnovne i srednje škole, te da su sudeći po njihovim reakcijama veoma zainteresirani za tu temu.

"Možda se neko od njih počne i baviti tom vrstom umjetnosti, a možda im to postane i životni poziv", navodi Kapetanović.

Projektom Mala škola fotografije planirano je i pokretanje interaktivne web stranice, te televizijske emisije o fotografiji što ima za cilj približiti tu temu i ostalima koji su zainteresirani za fotografiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: