Oboren rekord
60

Mala škola biciklizma: Giro Bambino okupio više od 150 dječaka i djevojčica

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vilsonovo šetalište u Sarajevu danas je bilo u centru pažnje malih biciklista. U organizaciji udruženja Giro di Sarajevo održan je deveti Giro Bambino, mala škola biciklizma u kojoj je učestvovalo više od 150 dječaka i djevojčica, čime je oboren i rekord ovog događaja.

"Svih ovih godina smo bili tu negdje oko broja sto te smo takvu posjećenost očekivali i danas. Međutim, na naše veliko zadovoljstvo, poligonom je prodefilovalo preko 150 mališana i ponosni smo na činjenicu da su svi oni kroz cilj prošli sretni i zadovoljni, što nam je i glavni cilj", kazao je Emir Hulusić, Team Manager udruženja.

Uz poligon koji je bio prilagođen njihovom uzrastu, djeca su sve vrijeme imala asistenciju članova takmičarske ekipe Giro di Sarajevo, a među njima je prednjačio upravo Hulusić, prvak Bosne i Hercegovine u vožnji na hronometar. Strpljivo je puštao jedno po jedno dijete na startu i bio je spreman odgovoriti na svako pitanje vezano za profesionalni biciklizam.

"Jedno je zadovoljstvo takmičiti se, a ovo jedno potpuno drugo. Iako sam umoran možda i više nego nakon treninga, izuzetno sam sretan što smo djeci obezbijedili pravi mali praznik biciklizma. Njihovo strpljenje, elan i zadovoljstvo nam govore da radimo dobre stvari", ističe Hulusić.

Svaki dječak i djevojčica koji su uspješno prošli poligon, nakon prolaska kroz cilj dobili su po kroasan i sokić te su strpljivo sačekali da i posljednji učesnik prođe kroz cilj kako bi onim najsretnijim, nasumičnim odabirom, bili uručeni i pokloni.

"Ove godine smo prvi put partneri događaja i moram reći da smo oduševljeni pozitivnom energijom koja je danas vladala ovdje. Pripremili smo i malu servisnu stanicu kroz koju je prošlo na desetine bicikala, potpuno besplatno, a dodijelili smo i male poklone najsretnijim mališanima. Divno je vidjeti njihova razdragana lica i to je najveći razlog zašto smo svi ovdje danas", kazao je Mirsad Jusić, vlasnik M-Bike Shopa.

Glavni poklon je bio bicikl koji je otišao u ruke jedne presretne djevojčice, a pored toga dodijeljeno je još pet poklona s kojima će malim biciklistima biti jednostavnije i sigurnije voziti svoje ljubimce. Dan je završen na divan način, a svi su obećali doći i slijedeće godine na isto mjesto i proslaviti još jedan praznik biciklizma za malu raju.

Giro Bambino 2017. održan je uz partnerstvo sa M-Bike Shopom. Održavanje događaja pomogao je Hotel Bristol, a medijski pokrovitelji bili su Klix.ba i Antena Sarajevo.