Humani gest
14

Maksim Skoko odborničku naknadu daje majkama s četvero djece

SRNA
Gacko
Gacko
Odbornik Socijalističke partije u novom sazivu Skupštine opštine Gacko Maksim Skoko odrekao se odborničke naknade u korist majki sa četvero i više djece sa područja ove opštine.

Skoko je u izjavi za Srnu potvrdio da se na ovaj human gest odlučio kada se i kandidovao za odbornika što je javno obećao i na jednoj od predizbornih tribina.

"Na ovaj način želim da pokažem da moj cilj nije bio ulazak u Skupštinu radi materijalne koristi, već da svojim idejama i prijedlozima doprinesem razvoju opštine Gacko", rekao je Skoko, kome ovo nije prvi humani gest.

Skoko je treći odbornik iz Hercegovine, a drugi iz Gacka koji se iz humanih razloga odrekao odborničke naknade, a s obzirom da ranijih godina nije bilo takvih slučajeva, stanovnici istočnohercegovačkih opština nadaju se da će i drugi odbornici ovakvim primjerima položiti test humanosti.

Kompletnog odborničkog dodatka u naredne četiri godine odrekli su se i odbornik Srpskog pokreta obnove u Skupštini opštine Gacko Dragan Drašković i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Blagoje Šupić.