Službena posjeta
6

Makedonski premijer Zaev danas s bh. zvaničnicima

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev boravi u službenoj posjeti BiH, gdje će se danas susresti sa bh. zvaničnicima.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najprije će dočekati makedonskog kolegu ispred zgrade institucija BiH, gdje će biti održani razgovori, kao i susret članova delegacije Vijeća ministara BiH s članovima delegacije Vlade Republike Makedonije.

Ovom prilikom je predviđeno potpisivanje dvaju sporazuma.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije potpisat će Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Program kulturne saradnje Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije potpisat će Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Nakon toga planiran je sastanak s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te odvojeni sastanci ministara Vijeća ministara BiH i ministara Vlade Republike Makedonije.

Premijer Zaev susrest će i s članovima Predsjedništva BiH.

Po završetku susreta u Sarajevu, premijer Zaev otići će u Rotimlje kod Stoca gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.