{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Majkić obmanjuje javnost'

F
8.4.2009. u 14:36
0
0
'Majkić obmanjuje javnost'
0
'Majkić obmanjuje javnost'
Srpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je danas da tvrdnje delagata SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanke Majkić da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na Odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH, usvojenu 26. marta, predstavljaju „najobičnije zamajavanje javnosti i neviđenu glupost“.
Stranka u saopćenju navodi da Odluka o pristupanju izmjenama Ustava BiH, koje uključuju i „teritorijalnu organizaciju BiH i srednjih nivoa vlasti“, a koju su podržala tri delegata SNSD-a, prema Poslovniku o radu Doma naroda može biti poništena samo usvajanjem nove odluke kojom se prethodna stavlja van snage.

„To je poznato i delegatima SNSD-a, kao što im je poznato da je teritorijalna reorganizacija BiH dogovorena 'Prudskim sporazumom' i da su oni u Domu naroda samo podržali ono što je dogovorio lider SNSD-a Milorad Dodik sa svojim partnerima. Stoga, očito je da stvarni cilj delegata SNSD-a i nije da Odluku o teritorijalnoj prekompoziciji BiH stave van snage, nego da novim lažima umire javnost“, smatra SDS.

SDS optužuje i zamjenicu predsjedavajućeg Doma naroda Dušanku Majkić da je „grubo obmanula“ javnost tvrdnjom da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na Odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH.

Sjednica Kluba srpskih delegata nije ni sazvana, jer bi o njoj bio obaviješten i delegat SDS-a Slobodan Šaraba, koji je glasao protiv 'sporne' odluke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: