{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Majkić obmanjuje javnost'

F
8.4.2009. u 14:36
0
0
'Majkić obmanjuje javnost'
0
'Majkić obmanjuje javnost'
Srpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je danas da tvrdnje delagata SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanke Majkić da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na Odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH, usvojenu 26. marta, predstavljaju „najobičnije zamajavanje javnosti i neviđenu glupost“.
Stranka u saopćenju navodi da Odluka o pristupanju izmjenama Ustava BiH, koje uključuju i „teritorijalnu organizaciju BiH i srednjih nivoa vlasti“, a koju su podržala tri delegata SNSD-a, prema Poslovniku o radu Doma naroda može biti poništena samo usvajanjem nove odluke kojom se prethodna stavlja van snage.

„To je poznato i delegatima SNSD-a, kao što im je poznato da je teritorijalna reorganizacija BiH dogovorena 'Prudskim sporazumom' i da su oni u Domu naroda samo podržali ono što je dogovorio lider SNSD-a Milorad Dodik sa svojim partnerima. Stoga, očito je da stvarni cilj delegata SNSD-a i nije da Odluku o teritorijalnoj prekompoziciji BiH stave van snage, nego da novim lažima umire javnost“, smatra SDS.

SDS optužuje i zamjenicu predsjedavajućeg Doma naroda Dušanku Majkić da je „grubo obmanula“ javnost tvrdnjom da je Klub delegata srpskog naroda povukao saglasnost na Odluku o pristupanju izmjenama Ustava BiH.

Sjednica Kluba srpskih delegata nije ni sazvana, jer bi o njoj bio obaviješten i delegat SDS-a Slobodan Šaraba, koji je glasao protiv 'sporne' odluke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: