{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majkić Ahmetovića nazvala "osvjedočenim srbomrscem"

S
5.8.2009. u 09:50
0
42
Majkić Ahmetovića nazvala "osvjedočenim srbomrscem"
0
Majkić Ahmetovića nazvala "osvjedočenim srbomrscem"
Dušanka Majkić
Zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da kandidat SDA za mjesto ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Sadik Ahmetović ne ispunjava ni osnovne uslove za tu funkciju i da je ''osvjedočeni srbomrzac''.
Majkićeva smatra da će i njene kolege iz SNSD-a, poučene primjerom smijenjenog ministra Tarika Sadovića, dobro razmisliti da li će u parlamentu BiH podržati Ahmetovićev izbor.

"Lično ću se potruditi da on ne dobije podršku, jer sam se uvjerila da je riječ o srbomrscu i čovjeku koji nije ništa bolji od Sadovića'', rekla je Majkićeva.

Ona je za "Pres" istakla da će SNSD zauzeti stav o podršci Ahmetoviću pošto bezbjednosne agencije obave neophodne provjere, naglasivši da je već sada jasno da on nije rješenje za ministra bezbjednosti.

Majkićeva je navela da Ahmetović nema ni minimum znanja i vještina za obavljanje te važne funkcije, koja dobija značaja, pošto u budućem periodu u sektoru bezbjednosti čeka veliki broj obaveza zbog ispunjavanja uslova za sticanje bezviznog režima.

Ona smatra da bi glasanje u Predstavničkom domu parlamenta BiH o ovom prijedlogu moglo biti polovinom septembra.

Predsjedništvo SDA donijelo je u ponedjeljak, 3. avgusta, odluku da za ministra bezbjednosti BiH kandiduje potpredsjednika stranke Ahmetovića, nakon što je Dom naroda parlamenta BiH okončao prošle sedmice proceduru smjene Sadovića sa funkcije ministra bezbjednosti BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: