{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majke Srebrenice tuže policiju RS

F
18.7.2008. u 15:20
0
25
Majke Srebrenice tuže policiju RS
0
Majke Srebrenice tuže policiju RS
Foto: Reuters
Nakon što im je 15. jula onemogućeno da polože cvijeće u Kravici kod Bratunca, mjestu stradanja srebreničkih Bošnjaka, članice udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“, "Srebreničke majka“, "Žene Srebrenice“ i "Žene Podrinja“, na sastanku održanom u Potočarima odlučile su da tuže policiju Republike Srpske.
"Tražit ćemo smjenu načelnika Općine Bratunac, načelnika policijskih stanica u Bratuncu i Srebrenici, portparola CJB Bijeljina. 15. jula pogažena su naša ljudska prava, vraćeni smo u 1995. godinu, kada su ubijani naši najmiliji, i svoj stav prenijećemo i visokom predstavniku Lajčaku i njegovom zamjeniku Gregorijanu, rekla je Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“.

Ona je dodala da, ako se ne uvaži njihova sugestija, tužbu će proslijediti sudu u Strazbur.

"U skladu sa odlukom vlada oba entiteta i Vijeća ministara da se obilježe sva mjesta stradanja u BiH, smatrale smo da će nam biti omogućen dolazak u Kravicu. Međutim, policija RS je taj čin spriječila i još jednom nam je poremećen duševni mir. Stoga ćemo tražiti oštre kazne za sve sudionike ovog događaja", rekla je Munira Subašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: