BiH
0

Majke Srebrenice i Žepe o aktivnostima MUP-a RS-a

FENA
Udruženje Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" uputilo je danas oštar protest i osudu na nedavni niz aktivnosti pripadnika MUP-a RS-a.

Kako je saopćeno, ova genocidna struktura u genocidnoj tvorevini toliko je nemoćna da uhićene kriminalce i zločince nije u stanju zadržati u pritvoru a samim tim i pred licem pravde.

"Toliko su nemoćni pa iscenirano hapšenje „polumrtvog" haškog optuženika opisuju kao svoj veliki uspjeh. Ipak iza nemoćnog MUP-a RS-a stoji „moćna vlada" koja je i iscenirala hapšenje na Ljubovijskom mostu i time želi pokazati svijetu i javnosti da institucije RS-a savjesno obavljaju svoj posao", smatraju "Majke Srebrenice i Žepe".

Ovaj nazoviuspjeh MUP-a RS-a nije ništa drugo nego bježanje od istine i pravde.

"Ako su pripadnici policijskih snaga RS-a toliko uspješni, zašto onda ne preispitaju vlastite redove? Zašto se ne procesuiraju i preispitaju ljudi sa spiska od 810 osoba za koje je Komisija za Srebrenicu utvrdila da su bili učesnici u genocidu u Srebrenici, a danas rade u institucijama RS-a.? Hapšenje Zdravka Tolimira ne možemo smatrati pravednim činom, jer kako može biti pravedno da pravdu provode oni koji bi se i sami trebali naći pred licem pravde", kaže se u saopćenju.