{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majke enklava Srebrenice i Žepe o izjavi Visokog predstavnika

F
4.8.2006. u 20:04
0
0
Majke enklava Srebrenice i Žepe o izjavi Visokog predstavnika
0
Majke enklava Srebrenice i Žepe o izjavi Visokog predstavnika
Udruženje "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa", uputilo je otvoreno pismo Visokom predstavniku u BiH Christianu Schwartz-Schiliingu kao reakciju na njegovo neodobravanje objavljivanja spiska imena osoba koje su učestvovale u genodicu u Srebrenici u julu 1995. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Visoki predstavnik je, na zahtjev za objavljivanje imena, odgovorio kako bi taj korak usporio istragu, te nanio štetu osobama čija se imena nalaze na spisku.

-Pitamo visokog predstavnika i čitavu svjetsku javnost, kako je moguće govoriti o nanošenju štete osobama objavljivanjem njihovih imena, a te osobe su nanijele toliku bol hiljadama žrtava genocida u Srebrenici? Zar pravda ne podrazumijeva to, da te osobe budu izvedene pred lice pravde, a ne da svoje plaće dobivaju od poreznih obveznika BiH, navodi se u otvorenom pismu.

Majke enklava Srebrenice i Žepe smatraju da, neodobravanjem objavljivanja imena osoba koje su učestvovale u genocidu, visoki predstavnik nanosi bol napaćenim žrtvama genocida u Srebrenici te stavlja eventualnu štetu ugleda zločinaca, iznad bola žrtava i težnje za zadovoljenjem pravde, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: