{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majkama Srebrenice nije dopušteno polaganje cvijeća u Kravici

F
15.7.2008. u 14:18
0
6
Majkama Srebrenice nije dopušteno polaganje cvijeća u Kravici
0
Majkama Srebrenice nije dopušteno polaganje cvijeća u Kravici
Konvoj sa stotinjak majki Srebrenica blokiran je danas oko 12 sati u mjestu Sandići na prilazu Kravici i članicama udruženja koja okupljaju majke Srebrenice nije dozvoljeno da polože cvijeće i održe čas istorije u Kravici kod Bratunca.
Pojačano policijsko obezbjeđenje bilo je primjetno na prilazu Kravici, gdje je bilo onemogućeno kretanje čak i mještanima tog sela. Veći broj policajaca Republike Srpske bio je i u samom krugu zgrade bivše Zemljoraničke zadruge u Kravici, a i putem od Konjević Polja.

Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina obavijestio je majke Srebrenice da od strane Policijske stanice Bratunac postoji zabrana o održavanju skupa u Kravici, te se ona mora ispoštovati do kraja. On je istakao i da se pred Okružnm sudom u Bijeljini upravo vodi postupak o ovom slučaju i ako sud drugačije odluči, majkama Srebrenice će se omogućiti da polože cvijeće pred zgradu Zemljoradničke zadruge, mjestu gdje je, po kazivanju svjedoka, u julu 1995. godine ubijeno oko 1.500 Srebreničana.

"Samo smo željele da položimo cvijeće na mjesto genocida. Još prošle godine donijeta je odluka da se sva stratišta u BiH obilježe, a nama se ne dozvoljava", rekla je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Srebreničke majke“

Poslije zabrane održavanja skupa, majke Srebrenice su se vratile kućama. Prije toga, na lokalnom fudbalskom stadionu u Novoj Kasabi, mjestu strijeljanja zarobljenih Srebreničana, proučen je tevhid, položeno cvijeće i održan čas istorije kome je prisustvovao i Živojin Jurošević, načelnik Opštine Milići.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: