Napravljeno novo srce
0

Majka Suzana: Na Davidom tijelu urezivali ste zlo, ali on je postao ljubav koja je ujedinila ljude

M. N.
Uprkos tome što je srce koje su napravili članovi grupe Pravda za Davida kod potoka Crkvena uništeno nekoliko puta, jučer su napravili novo s cvijećem i svijećama uz poruku "David živi". Oglasila se i Suzana Radanović, majka ubijenog Davida, koja je kazala kako će se David spominjati kao ljubav i da će se o ovome pisati historija.

Nakon što su uredili zemlju kod Crkvene, Pravdaši su 560. put izašli na ulicu i uz pjesmu "Klinac u getu" zatražili istinu i pravdu za Davida. Nažalost, istraga se nije pomjerila s mrtve tačke. Pravosudne institucije umjesto da tragaju za počiniocima ubistva, proganjaju Pravdaše i Davidove roditelje.

Davidova majka Suzana kazala je kako joj više nije bitno kada će svima koji su se urotili protiv otkrivanja istine doći kraj, već da je bitno to što će se o ovom periodu pisati historija.

"Spominjat će Davida kao ljubav koja je ujedinila ogroman broj ljudi. Momka koji je pokazao ko ste zapravo, kao nekoga na čijem ste mladom tijelu urezivali svo zlo, svu brutalnost, laž, kriminal, svu pokvarenost i ljigavost. Pokazat će da ste sociopate koji se kriju iza funkcija, vjere. Da niste sposobni za ljubav. Da ne znate šta su moral i čast. Da ste obične kukavice. Da ste uništili sopstveni narod. I opet će David pobijediti Golijata. Ponosna majka junaka Davida", napisala je Suzana.

Dan uoči ročišta, koje će biti održano u banjalučkom Osnovnom sudu protiv majke Suzane, u Stutgartu će biti organizovano paljenje svijeća i molitva za Davida.

Pravdaši iz dijaspore poručit će još jednom da ostaju uz Suzanu i oca Davora do kraja i da više nijedna majka ili otac ne smiju doživjeti njihovu sudbinu.