U bezizlaznoj situaciji
0

Majka i sin iz Mostara nemaju šta jesti

Sarajevo-x.com
Semira i Denis
Semira i Denis
Iako je prošlo gotovo godinu dana otkako su mediji prvi put izvijestili o teškom finansijskom stanju u kojem se nalazi 27-godišnja Semira Gačanica i njen sada 15-mjesečni sin Denis, situacija se nije nimalo promijenila nabolje. Semira i njen sin nemaju šta jesti.

Nesretna majka, koja živi u mostarskom naselju Bafo, kaže da sinu daje pomalo kamilice i šećera da ga zavara, a da i sama preživljava zahvaljujući susjedima, koji im daju hrane i ponešto pomognu

"Imam 250 maraka duga struje, dolazili su da je isključe. Onda Denisu neću moći ni ugrijati mlijeko. Ovo što mi doživljavamo je katastrofa", priča očajna majka. Ističe da je se svuda obraćala za pomoć, ali da pomoći nema.

"Da imam igdje ikakav posao - išla bih raditi, nešto očistiti, bilo šta. Denisa bih u međuvremenu ostavila kod susjede, ali posla nema", kaže Semira.

Ona je dijete iz doma za siročad, u koji je došla sa 14 godina jer se o njoj niko nije imao brinuti. Nema rodbine i nema joj ko pomoći. Otac malog Denisa ne želi da čuje ni za Semiru ni za svoje dijete. Ona i Denis su sami na svijetu. Svi koji im mogu pomoći mogu to lično uraditi uplatom na broj tekućeg računa kod UniCredit banke: 45185655000 ili na adresi u Bafo naselju 22/3. Semirin broj telefona je 063/205-301. Stanje u kojem se nalaze majka i beba više nije teško, nego alarmantno, te se ovim putem pozivaju svi dobri ljudi da pomognu očajnoj majci.