Osude i u Srbiji
7

Maja Gojković osudila stavove Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je uvrede narodne poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete koje je iznijela povodom smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

"Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo Skupštine. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović", navela je Gojković.

Ona je istakla da su izneseni stavovi neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrijednosti koje zastupa parlament Srbije.

Gojković je navela da Skupština Srbije predstavlja predstavničko tijelo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije.

"Skupština Srbije će nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumevanje svih koji žive na ovim prostorima, sa ciljem stabilnosti i mira, koji su nam neophodni da bi se čitav region razvijao", poručila je Gojković.

I potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović osudila je komentar poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete.

Poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta je na Twitteru napisala: "Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!".