Novih 13 ruku
117

Maglaj: Nova većina smijenila predsjedavajuću vijeća, tražiće se i opoziv načelnika

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Općinsko vijeće Maglaja prošle sedmice je izglasalo smjenu predsjedavajuće Svjetlane Zamboni, a ove sedmice najavili su novo imenovanje, a u razmatranju je i opoziv načelniku Mirsadu Mahmutagiću.
Većina koju je predvodio maglajski SDP već odavno je prošlost, a to se potvrdilo i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća kada je 13 novih ruku većine izglasalo smjenu predsjedavajuće Općinskog vijeća Maglaj.

"Još nismo donijeli odluku o opozivu načelniku jer postoji procedura od upućivanja inicijative pa raspisivanja referenduma. Iskreno, ja ću zastupatu tu ideju, a u narednih 7-10 dana izabrat ćemo novo rukovodstvo vijeća. Ove promjene se dešavaju jer smo kao vijećnici artikulisali probleme i potrebe građana koji su kazali da nisu zadovoljni vlašću koja ništa nije uradila u ovih sedam godina", kazao je vijećnik SDA u Maglaju Jasmin Begić.

Socijaldemokratska partija imala je najjače uporište Zeničko-dobojskog kantona u Maglaju, a već neko vrijeme vladalo je nezadovoljstvo članova u ovom političkom subjektu pa su veoma cijenjeni i poštovani članovi SDP-a napustili partiju.