Preko stočarstva do PR-a
4

Magazinović zatražio pojašnjenje o spornom konkursu za PR savjetnika u institucijama BiH

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović zatražio je da mu se dostavi pojašnjenje zbog čega je Služba za zajedničke poslove institucija BiH raspisala oglas za prijem savjetnika za odnose s javnošću pod uslovima da je omogućeno apliciranje kandidatima i s završenim studijem stočarstva.
Nakon što je Informativni portal Klix.ba jučer objavio da je Služba za zajedničke poslove institucija BiH raspisala interni oglas za prijem stručnog savjetnika za odnose s javnošću u kabinetu direktora Dragana Šojića, navodeći da se na ovaj konkurs mogu prijaviti i kandidati sa završenim fakultetom biotehničkog smjera, Magazinović se obratio Službi za zajedničke poslove instucija BiH tražeći pojašnjenje.

"Koji je konkretan razlog da se u oglasu Službe za zajedničke poslove institucija BiH za popunjavanje radnog mjesta stručnog savjetnika za odnose s javnošću u kabinetu direktora, između ostalog, omogućava apliciranje kandidatima osobama sa završenim fakultetom biotehničkog smjera", pitao je Službu za zajedničke poslove institucija BiH zastupnik Magazinović.

Kako smo ranije pisali, na interni oglas koji je raspisala Služba za zajedničke poslove institucija BiH mogu se prijaviti samo osobe zaposlene kao državni službenici u Službi za zajedničke poslove institucija BiH. Posebno zanimljiv dio ovog oglasa odnosi se na uslove koje moraju zadovoljiti kandidati za ovu poziciju.

Od kandidata se traži eksplicitno da imaju VSS (VII stepen) ili završen prvi ciklus Bolonjskog sistema studiranja, precizno fakultet društvenog smjera ili fakultet biotehničkog smjera.

To znači da postoji velika vjerovatnoća da u ovoj državnoj instituciji posao službenika za odnose s javnošću dobije osoba sa završenim odsjecima stočarstva, voćarstva, ratarstva, nutricionizma ili animalne proizvodnje.