|

Magazinović: Sljedeće sedmice očekujem nastavak sjednice Predstavničkog doma

Magazinović: Sljedeće sedmice očekujem nastavak sjednice Predstavničkog doma
32
F
FENA
14.6.2019. u 13:03
4
komentara
32

dijeljenja
Magazinović: Sljedeće sedmice očekujem nastavak sjednice Predstavničkog doma Foto: D. S./Klix.ba
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šaša Magazinović (SDP) smatra da će prekinuta sjednica tog doma biti nastavljena te da očekuje da će predsjedavajuća Borjana Krišto u skladu sa poslovnikom ubrzo sazvati nastavak te sjednice.
Dešavanja na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Magazinović je okarakterisao kao presedan, jer je stava da se dnevni red smatra usvojenim ako nisu usvojene njegove izmjene.

"Očekujem da će nastavak sjednice biti sazvan naredne sedmice kako bi nakon godinu dala dobili odgovor o utrošku sredstava za migrantsku krizu i druga otvorena pitanja", poručio je.

Smatra da će u narednom periodu biti povećan broj inicijativa poslanika za vanredne sjednice kako bi se 'oživio' rad tog doma.

"Nije nemoguće da će se u narednom periodu pokušati formirati druga parlamentarna većina kao odgovor na nastalu krizu", podcrtao je.

Također je ocijenio da su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) na 'stidljiv' način podržali Hrvatsku demokratsku zajednicu u namjeri da se tačka dnevnog reda o aktuelnoj situaciji u pravosudnim institucijama skine sa dnevnog reda, jer nisu imali adekvatan materijal za raspravu.

"Ako godišnji izvještaj godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za prošlu godinu neadekvatan materijal za sjednicu, to više govori o onima koji su tražili skidanje tačke dnevnog reda", zaključio je Magazinović.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...