O odgodi lokalnih izbora
0

Magazinović: SDP je spreman da testira povjerenje među građanima

FENA
Saša Magazinović
Saša Magazinović
Socijaldemokratska partija BiH je iznenađena inicijativom Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke demokratske akcije za odgodu predstojećih lokalnih izbora, tim prije što ranije nije bilo govora o toj temi, a u krajnjoj liniji što je upitan i zakonski okvir za njenu realizaciju, izjavio je danas Feni član Predsjedništva SDPBiH Saša Magazinović.

Najavio je da će organi SDP-a u narednom periodu razmotriti ovu inicijativu i zvanično se odrediti o njoj, a u međuvremenu u SDP-u očekuju i potpunje obrazloženje od predlagača.

"Posebno želim naglasiti da je SDPBiH, kao trenutno najjača politička stranka u BiH apsolutno spreman da testira povjerenje među građanima na izborima koji će se održati već ove godine", poručio je Magazinović.

Predsjednici SNSD-a i SDA Milorad Dodik i Sulejman Tihić podržali su jučer na sastanku u Banjoj Luci inicijativu za odgađanje lokalnih izbora i njihovo održavanje zajedno sa općim izborima 2014. godine, te dogovorili da u slučaju saglasnosti i drugih lidera pokrenu odgovarajuće procedure.