Međusobne optužbe
152

Magazinović reagovao na izjavu Mandre: Želi zamagliti brojne afere SDA

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u PS BiH reagovao je na izjavu zastupnika SDA, Nermina Mandre da BiH ide ka kandidatskom statusu uz popravljanje grešaka SDP-a i Denis Bećirovića.
"Žao mi je što uvaženi kolega Nermin Mandra dozvoljava da ga se koristi u prljavoj kampanji protiv SDP i Denisa Bećirovića. Loša je poruka glasačima da ih žele predstavljati političari kojima izjave pišu drugi, sa ili bez njihove saglasnosti", kazao je Magazinović.

Kaže da se u trenutku kada se svjedoči najgoroj vlasti u poslijeratnom periodu, poslanik Mandra na čije je ime potpisano saopćenje sjetio optužiti SDP od prije osam godina.

"Imao je kada Nermin Mandra kao i ostali poslanici SDA predlagati zakone u ovom mandatu, kako one na evropskom putu, tako i one koji rješavaju potrebe građana, pa to nisu činili. Imalo je priliku i Vijeće ministara u kojem je SDA važna karika predlagati zakone 4 godine pa su to radili tako da su pojedini poslanici samostalno predložili više zakona nego Vijeće ministara", rekao je Magazinović.

Poručio je da je to imao raditi i Bakir Izetbegović, i da je primao platu, a njegov saldo je takav da nije imao ni 10 posto aktivnosti u odnosu na Denisa Bećirovića.

"Ovakvim izjavama Mandra ili onaj ko je pisao njegovu izjavu zapravo želi zamagliti brojne afere pod čijim teretom SDA izlazi na izbore i time radi najgoru moguću stvar - potcjenjuje bosanskohercegovački narod. Čestitije se ograditi od pojedinaca u svojim redovima, kao što to brojne kolege iz SDA rade u skupštinakim hodnicima, nego im služiti. Ali opet, narod najbolje zna!“, zaključio je Magazinović.