|

Magazinović operisan zbog raka kože pa podijelio savjet s građanima

Magazinović operisan zbog raka kože pa podijelio savjet s građanima
71
A. D.
15.11.2019. u 17:07
50
komentara
71

dijeljenja
Magazinović operisan zbog raka kože pa podijelio savjet s građanima
Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović danas je podvrgnut drugoj operaciji nakon što je otkriveno da ima rak kože.
On je ovu informaciju javno objavio na svom Facebook profilu, poručivši građanima da češće idu na preglede.

"Nedavno, na pregledu iz potpuno drugih razloga, ustanovljeno je da imam nešto što bi moglo biti rak kože. Onda pomislite da se to ne dešava baš tek tako i da to nikako ne može biti rak. Slijedi prva operacija, odstranjivanje, analiza tkiva - i tek tako se desi potvrda da zaista imam rak. Melanom. Mi u ovom društvu rak često zovemo "to" ili "ono" ili kancer, jer zvuči manje loše. Danas sam imao i drugu operaciju. Više ne bi trebalo biti kancerogenih promjena. To će nadam se potvrditi i nalazi. Ostaće malo veći ožiljak na leđima, spoznaja da se život mijenja dok ne obraćamo pažnju i ljudska obaveza da govorim o svom iskustvu i utičem na ljude da povedu više računa o sebi. I to i ono i rak i kancer se tako često ušunjaju u tijela ljudi koje znamo, volimo, gubimo i opet zaboravimo da naša tijela nišu ništa sigurnija od onih kojima se to desi", kazao je Magazinović

Dodao je da je vjerovatno sticajem okolnosti dobar primjer ove priče - slučajno ili ne.

"Ali želim vam reći - pregledajte kožu, benove i mladeže, nema stigme u samopregledu dojki niti pregledima kod ljekara, ginekologa, urologa, dermatologa... Pratite svaku promjenu i reagujte. I prije promjena, jer ih od danas do sutra često i ne vidimo. Mnogo bi mi značilo da nađete vremena i volje za ovaj savjet. Vodite računa o svom zdravlju. Preventivno", poručio je on.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...