Bježanje od problema
43

Magazinović: Izetbegović i Dodik namjerno serviraju igrokaze poput današnje hitne sjednice

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović smatra kako Bakir Izetbegović i Milorad Dodik namjerno serviraju igrokaze poput sjednice najvišeg organa zakonodavne vlasti o navodnim ratnohuškačkim izjavama.

Magazinović je rekao da se u BiH dešava "udruženi nacionalistički poduhvat" jer nacionalističke stranke pokušavaju skrenuti pažnju s tema koje su životno važne.

"Sarađivat će, nabacivati loptice i dogovarati se bez obzira na to što u javnosti pokazuju da postoji netrpeljivost među njima", kazao je Magazinović.

Kako kaže, zbog toga je SDP danas tražio održavanje vanredne sjednice o temi Izvještaja Evropske komisije o BiH, o čemu treba da se raspravlja u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Mi smo zahtijevali da se na redovnoj sjednici raspravlja o narušenom povjerenju javnost u izborni proces i to nam nije dozvoljeno. Tražimo i da se raspravlja o efektu uvođenja akciza koje su dogovorili upravo Bakir Izetbegović i Milorad Dodik", rekao je Magazinović.

On ističe da Izetbegović i Dodik kao odgovor na pitanje o poskupljenju goriva u BiH serviraju igrokaze poput sjednice o navodnim ratnohuškačkim izjavama Bakira Izetbegovića.