{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Madonnin napad na rat

11.2.2003. u 23:52
0
0
Madonnin napad na rat
0
Madonnin napad na rat
Madonna je za svoj novi single American Life pripremila impresivan napad na američke planova da napadnu Irak sa spotom koji pokazuje potencijalne posljedice konflikta. Spot prikazuje katastrofe i horor rata, kako kaže glasnogovornica kraljice popa. U spotu će Madonna nositi odjeću vojničku odjeću i bacat će granate, a sve će biti isprekidano slikama vojnika i žrtava rata, uključujući i okrvavljene bebe i osakaćene ljude.
Glasnogovornica je dodala da, iako je spot extremno kontroverzan, nije explicitni napad na američkog predsjednika George W. Busha. Spot za single s albuma koji izlazi u aprilu ove godine je okarakterisan kao politički komentar na moderni američki san – tj. sve ono što američki san nije.

Za snimanje su, između ostalih, tražene četiri prekrasne manekenke, 10 dugokosih vojnika koji su se morali ošišati zbog snimanja, dvoje djece i jedan crnac.

Prošlog mjeseca je više od 100 poznatih ljudi, uključujući Martina Sheena i Kim Basinger, poslalo pismo Bushu u kojem je stajao masovni protest protiv rata. Madonnin bivši muž Sean Penn je nedavno posjetio Bagdad kako bi pronašao način završetka ove krize.

madonna.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: