BiH
0

Madonnin napad na rat

Klix.ba
<b>Madonna</b> je za svoj novi single <i>American Life</i> pripremila impresivan napad na američke planova da napadnu Irak sa spotom koji pokazuje potencijalne posljedice konflikta. Spot prikazuje katastrofe i horor rata, kako kaže glasnogovornica kraljice popa. U spotu će Madonna nositi odjeću vojničku odjeću i bacat će granate, a sve će biti isprekidano slikama vojnika i žrtava rata, uključujući i okrvavljene bebe i osakaćene ljude.

Glasnogovornica je dodala da, iako je spot extremno kontroverzan, nije explicitni napad na američkog predsjednika George W. Busha. Spot za single s albuma koji izlazi u aprilu ove godine je okarakterisan kao politički komentar na moderni američki san – tj. sve ono što američki san nije.

Za snimanje su, između ostalih, tražene četiri prekrasne manekenke, 10 dugokosih vojnika koji su se morali ošišati zbog snimanja, dvoje djece i jedan crnac.

Prošlog mjeseca je više od 100 poznatih ljudi, uključujući Martina Sheena i Kim Basinger, poslalo pismo Bushu u kojem je stajao masovni protest protiv rata. Madonnin bivši muž Sean Penn je nedavno posjetio Bagdad kako bi pronašao način završetka ove krize.

madonna.com