{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mađarskoj je stalo do stabilne BiH

S
30.4.2010. u 11:36
0
1
Mađarskoj je stalo do stabilne BiH
0
Mađarskoj je stalo do stabilne BiH
Toth i Mujezinović
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i veleposlanik Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini dr. Laszlo Toth su, tijekom današnjeg susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, istaknuli veoma dobre odnose dviju zemalja.
Za Mađarsku je, kako je rekao veleposlanik Toth, iznimno bitno očuvanje jedinstvene i stabilne Bosne i Hercegovine. Također, ova zemlja snažno podupire Bosnu i Hercegovinu na putu euroatlantskih integracija.

"Postoje mogućnosti za proširenje dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Mađarske kroz brojne oblike suradnje, na primjer između sveučilišta ili lokalnih zajednica", kazao je Laszlo Toth.

Za Bosnu i Hercegovinu je, prema riječima premijera Mujezinovića, dragocjeno iskustvo Mađarske stečeno u procesu priključenja Europskoj uniji.

"Što prije Bosna i Hercegovina uđe u EU, to će se stanje u zemlji brže stabilizirati i na političkom i na ekonomskom planu", kazao je federalni premijer.

Tokom razgovora, u kojima je sudjelovala i savjetnica premijera Semiha Borovac, veleposlaniku Tothu prenijeta je zahvalnost za znatnu pomoć Mađarske u obnovi sarajevske Vijećnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: