Vrhunac bahatosti
356

Mađar zaglavio kamper vozilo u uskoj sarajevskoj ulici pa isjekao rukohvat da prođe

N. V.
Screenshot: TikTok/Sarajevska sehara
Screenshot: TikTok/Sarajevska sehara
Na društvenim mrežama je podijeljen videosnimak mađarskog turiste koji je brusilicom isjekao rukohvat za pješake kako bi prošao kamper vozilom koji je zaglavio u uskoj sarajevskoj ulici.
Mađar je svoje vozilo doveo u nezgodnu poziciju dok je prolazilo uskim ulicama na Bistriku, a kako nije znao izaći odatle došao je na krajnje glupu ideju da isječe javno vlasništvo države u kojoj čak ni ne živi.

On je brusilicom isjekao rukohvat koji koriste pješaci kako bi sišli niz brdovite predjele u Sarajevu. Na videosnimku se čuje prolaznik koji ga snima i govori mu da ne smije sjeći rukohvat.

@sarajevskaseharamedia Bahati turisti ruše kako im je volja po gradu… #sarajevo🇧🇦 #sarajevo #sarajevotoday #stranci #turisti #turist #tourist #googlemaps #crazydriver #camper #campervan ♬ original sound - Sarajevska sehara

To što je uradio izazvalo je osudu mnogih koji su pogledali videosnimak na društvenim mrežama, a uz brojne osude je brzo postao negativan primjer ponašanja turista.

Ovo nažalost nije jedinstven primjer bahatog ponašanja turista u Sarajevu. Jučer je snimljen i Arapin kako automobilom silazi niz stepenice ulice Pehlivanuša u centru Sarajeva.

Zbog njegovog pogrešnog skretanja je intervenisala i policija, a kako bi lakše sišao niz stepenice, iz automobila su izašli svi saputnici.