{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


M:tel: Od 18. augusta korištenje nacionalnog roaminga

F
15.8.2007. u 13:10
0
0
M:tel: Od 18. augusta korištenje nacionalnog roaminga
0
M:tel: Od 18. augusta korištenje nacionalnog roaminga
M:tel je najavio da od 18. augusta omogućava korištenje nacionalnog roaminga. M:tel u ovom trenutku pokriva 95 posto teritorije BiH, a izbor mreže će se moći činiti ručno ili automatski - u zavisnosti od podešavanja na mobilnom aparatu.
"U preostalih 5 posto teritorije BiH na kojoj ne postoji pokrivenost M:tel mrežom, a eventualno su prisutne GSM mreže BH Telekoma ili Eroneta, našim korisnicima će biti omogućeno da izborom ovih mreža razgovaraju i šalju SMS poruke", navodi se u saopćenju.

Usluga nacionalnog roaminga nije obavezujuća i korisnici sami biraju da li će koristiti ovu uslugu. Ova usluga je aktivna za sve post paid korisnike, a pre paid korisnici, ukoliko žele da je koriste, uslugu aktiviraju slanjem SMS poruke NR on na broj 065 1194.

Izbor mreže se vrši ručno ili automatski, a sve u zavisnosti od podešavanja na telefonskom aparatu.

M:tel napominje da svim korisnicima šalje poruke upozorenja ukoliko se nađu u drugoj mreži, te sugeriše povratak na m:tel mrežu.

Razgovori u nacionalnom roamingu su skuplji od razgovora u m:tel mreži, a naplaćuju se i dolazni pozivi. Minut odlaznog saobraćaja je već od 0,44 KM, a dolaznog 0,27 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: