Tvrdnja iz SDP-a
0

Lulić: Svaki put kada Izetbegović dođe u Hercegovinu, iza kulisa se kriju duboki razlozi

B. T.
Ismet Lulić (Foto: Facebook)
Ismet Lulić (Foto: Facebook)
Ismet Lulić, predsjednik SDP-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, komentirajući današnju posjetu lidera SDA izjavio je da svaki put kada Bakir Izetbegović dođe u Mostar i Hercegovinu, iza kulisa se kriju duboki razlozi.

Takve posjete, kako kaže, nisu česte, ali su indikativne.

"Primjerice, posljednji put kada je Bakir Izetbegović posjetio Mostar za gradonačelnika Mostara izabran je HDZ-ovac, a u zamjenu je SDA dobila predsjedavajućeg Gradskog vijeća s četverocifrenim brojem ukradenih glasova", kaže Lulić.

Znakovito, dodaje dalje, da su otada utihnule i HDZ-ove priče i prijave o krađi glasova od strane SDA u određenim mostarskim gradskim područjima.

"Kakvu je 'novu' trampu s Draganom Čovićem Bakir Izetbegović objašnjavao svojim hercegovačkim i mostarskim stranačkim poslušnicima vjerovatno će na vidjelo idućih dana i mjeseci" poručio je Lulić.

Kako dodaje, njihov zajednički interes je neraskidiv a krije se u riječi vlast, koju jedan bez drugog ne mogu imati.

"Upravo zbog toga ovih dana svjedočimo naglom približavanju lidera SDA i HDZ-a kao i pozivima Bakira Izetbegovića da se konačno dogovore o Izbornom zakonu i pokušaju nastaviti zajedno vladati. Jer, potpuno je jasno da ni jedan ni drugi tu vlast više neće moći sastaviti ako se međusobno ne pomognu", naveo je, između ostalog, Lulić.