Odluka suda
248

Luksuznu vilu porodice Arslanagić preuzela Federalna agencija za upravljanje nelegalno stečenom imovinom

Piše: I. Č.
Luksuznom vilom u centru Sarajeva, koju je porodica Arslanagić iznajmljivala Ambasadi Kraljevine Švedske, od danas rukovodi Federalna agencija za upravljanje nelegalno stečenom imovinom.

Odluku kojom su optuženici iz Afere Bosnalijek izgubili mogućnost iznajmljivanja luksuzne vile u centru Sarajeva donio je Kantonalni sud u Sarajevu.

Iz Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom potvrđeno nam je da su oni od danas preuzeli rukovođenje nekretninom, ali da je još uvijek nepoznato šta će s objektom biti ubuduće.

"Još uvijek je nepoznato da li će se nekretnina nastaviti iznajmljivati Ambasadi Kraljevine Švedske. Naši službenici su trenutno na terenu kako bi se dogovorili o tim detaljima", kazali su nam iz Agencije.

Podsjećamo, u toku je sudski proces protiv Edina i Amara Arslanagića, koje se kao organizatore i članove grupe za organizirani kriminal tereti da su učinili brojna krivična djela i raspolagali ogromnim novcem i imovinom. Prema optužnici, državu su oštetili za više od 23 miliona KM.