|

Lukač: Policija u RS-u dobit će dva oklopna vozila "Despot", 9. januara parada s više vozila

Lukač: Policija u RS-u dobit će dva oklopna vozila "Despot", 9. januara parada s više vozila
115
A.D.
25.6.2019. u 15:48
132
komentara
115

dijeljenja
Lukač: Policija u RS-u dobit će dva oklopna vozila "Despot", 9. januara parada s više vozila Foto: Srna
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je predstavljanje oklopnog vozla "Despot" na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu veliki uspjeh ne samo za Tehnički remont Bratunac, već i za RS te da će u narednih 10-15 dana ovom ministarstvu biti isporučena dva ovakva vozila.
Lukač je podsjetio da je "Despot" prvi put predstavljen 9. januara na paradi povodom Dana RS a da će već na narednoj paradi učestvovati i veći broj tih vozila.

"Ovo vozilo je od tog dana pretprjelo određene modifikacije radi poboljšanja. Ovdje je danas predstavljeno u pravom svjetlu", naveo je Lukač.Prema njegovim riječima, nakon isporuke ova prva dva vozila, bit će napravljen ugovor MUP-a i TRB o isporuci još vozila koja će koristiti pripadnici MUP-a, odnosno Specijalna antiteroristička jedinica.

Generalni direktor preduzeća Tehnički remont Bratunac Slavenko Ristić je rekao, nakon predstavljanja "Despota" na Sajmu, da su stručnjaci ocijenili da ovo vozilo ulazi u sam vrh multifunkcionalnih borbenih viozila.

On je dodao da ovo vozilo prati sve svjetske trendove, a posebno iskustva u ratovima u Avganistanu i Libiji, prenosi RTRS.
Prijavi grešku


Komentari (132)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...