{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukač: Osoba protiv koje se vodi postupak sada ispituje pripadnike MUP-a i Tužilaštva

S
27.5.2018. u 15:44
40
39
Lukač: Osoba protiv koje se vodi postupak sada ispituje pripadnike MUP-a i Tužilaštva
40
Lukač: Osoba protiv koje se vodi postupak sada ispituje pripadnike MUP-a i Tužilaštva
Foto: SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da u historiji jedne države nije zabilježeno da osoba protiv koje se vodi postupak za krivično djelo ispituje pripadnike MUP-a i tužilaštva, kao što je to slučaj sa osobom koja je član Anketnog odbora koji treba sagledati sve činjenice u vezi sa smrću Davida Dragičevića.
Lukač je ponovio da je Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, na čelu sa Branislavom Borenovićem i ljudima iz SDS-a zloupotrijebio ono što mu je Narodna skupština dala.

"Uveli su u prostorije Narodne skupštine lice koje se goni po službenoj dužnosti zbog krivičnog djela iz koga je pravosnažno podignuta optužnica pred sudom za krivično djelo i potvrđena od suda", rekao je danas u Beogradu Dragan Lukač.

Prema njegovim riječima, takvoj osobi je omogućeno da ispituje pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva.

"Sve je to urađeno zahvaljujući gospodinu Borenoviću, jer je on instistirao da to lice bude u Anketnom odboru", rekao je Lukač.

Lukač je dodao da Narodna skupština nikome drugom nije dala pravo da bude u Anketnom odboru, osim poslanika koje je imenovala, ali da je Borenović to izmanipulisao i uveo takvog čovjeka u Anketni odbor i zloupotrijebio povjerenje Skupštine.

"Mislim da ima odgovornost pred Skupštinom koja bi, svakako, trebalo da razgovara o tom pitanju", rekao je Lukač.

Povodom saopštenja SDS-a poslije sjednice Anketnog odbora, Lukač je istakao kako bi volio da se predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potpiše jednom u nekom saopćenju, a ne da se njegove izjave kriju iza saopćenja stranke.

"Ako je već predsjednik te stranke, onda neka imenom i prezimenom kaže da je to njegovo mišljenje, a ne neko saopćenje stranke, koje je neki referent tamo sastavio", rekao je Lukač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: