{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje o "dilanju droge" u vrhu MUP-a RS

F
21.7.2018. u 13:33
70
57
Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje o "dilanju droge" u vrhu MUP-a RS
70
Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje o "dilanju droge" u vrhu MUP-a RS
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač odbacio je danas kao apsolutnu laž tvrdnju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da “vrh MUPRS-a dila drogu”.
Ocijenivši da su Mektićevi navodi čiste izmišljotine, Lukač je pozvao Tužilaštvo RS-a da pozove i uzme izjavu od Mektića, za koga navodi da je ovim tvrdnjama počinio krivično djelo lažno prijavljivanje i da za to mora odgovarati.

"Cirkusnom predstavom" nazvao je Mektićev sinoćni istup na BN televiziji u kojem je ustvrdio da vrh MUPRS-a “dila drogu” i da “on ima za to čvrste argumente, ali samo mu treba da Savez za promjene dobije podršku u oktobru na izborima da bi on mogao da se obračuna s kriminalom u RS-u”.

"Ako čovjek na poziciji ministra sigurnosti BiH sa čvrstim argumentima o 'dilanju droge', kao što on kaže, nema mogućnosti da pokrene postupak o kriminalu, onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava da blati institucije RS, kao i ranije", naveo je entitetski ministar unutrašnjih poslova.

Pozvao je Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću, koja je upravna organizacija u njegovom ministarstvu te da ispitaju sve u vezi njegovih navoda, jer za to ne moraju da čekaju oktobar.

Dodajući da je ovo “jednan od Mektićevih nebrojenih pokušaja da uruši kredibilitet institucija i same RS”, Lukač je u pisanom odgovoru naveo "da su se pokazale neutemeljene i ranije priče o paravojnim i parapolicijskim jedinicama, kojima je nanesena ogromna štetu RS-u na unutrašnjem i međunarodnom planu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: