{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala'

S
13.9.2009. u 19:48
0
55
'Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala'
0
'Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala'
Rajko Vasić
Generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je Srni da Dragan Lukač nije borac protiv organizovanog kriminala, već osoba koju je u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa) namjestio dio međunarodne zajednice kojoj služi za razmještaj političkog mozaika u BiH.
Komentarišući saopštenja SDA i SDP u kojima tvrde da je Lukač, kako navode, smijenjen sa funkcije pomoćnika direktora Sipe iz političkih razloga i da je njegovo postavljenje na poziciju načelnika Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata (OBL) nezakonito, Vasić je rekao da je pitanje da li je Lukačev domet čuvanje objekata i lica, a ne borba protiv organizovanog kriminala.

"Dobro je da se SDA i SDP javljaju. Sada znamo da su naše pretpostavke i tvrdnje potvrđene, jer je očigledno da se u tom komplotu inostranih unitarista nalaze i sarajevske bošnjačke stranke. Sve je inscenirano kao politički proces, a Lukač kao jedan sumnjivi učesnik demokratskih ratova u BiH služi samo kao pokriće", istakao je Vasić.

Generalni sekretar SNSD-a je naglasio da je "slučaj Sipa - /premijer Republike Srpske/ Dodik" konačno razotkrio sva mešetarenja dijela međunarodne zajednice i sarajevskih političkih stranaka koje su pokazale, kako je istakao, da je njihov glavni politički program uništenje RS i Srba u BiH.

SDA smatra da je, kako kažu, smjena Dragana Lukača sa funkcije pomoćnika direktora Sipe "direktno politički motivisana" i da je njegovo postavljenje na drugu poziciju nezakonito.

Saopštenjem se danas oglasila i SDP BiH, koja je osudila, kako je navedeno, politički motivisanu smjenu Dragana Lukača sa mjesta pomoćnika direktora Sipe, uz tvrdnju da se radi o potezu koji se smišljen kao "lično poniženje čovjeku koji nije štedio sebe u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Direktor Sipe Mirko Lujić rekao je da je Odluku o rasporedu Lukača na mjesto načelnika Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti i objekata (OBL) donio u skladu sa Zakonom o Sipi, nakon isteka mandata Lukaču na mjestu pomoćnika direktora Sipe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: