{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukač: Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga u RS-u

S
SRNA
17.8.2018. u 13:44
36
121
Lukač: Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga u RS-u
36
Lukač: Nećemo dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga u RS-u
Foto: D. Z./Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, bez saglasnosti Vlade RS-a, poručio je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.
"Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra sigurnosti u Vijeću ministara Dragana Mektića, unaprijed su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH", naglasio je Lukač.

On je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima potpisan Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice sa Graničnom policijom BiH.

Lukač je pojasnio da je prema ovom sporazumu trenutno angažovano 80 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i da je MUP RS-a, u skladu sa procjenama sa terena i na osnovu zvaničnog zahtjeva Granične policije BiH, spreman da angažuje i dodatne snage Policije Republike Srpske na zaštiti granice, saopšteno je iz MUP-a.

"Pokušaj raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske od ministra Mektića, još je jedan od njegovih nepromišljenih zahtjeva sa dalekosežnim posljedicama i predstavlja presedan koji su osmislili njegovi mentori iz Sarajeva, a koji su njega zadužili da sve sprovede s ciljem urušavanja nadležnosti MUP-a Republike Srpske i teritorijalnog integriteta Republike Srpske", upozorio je ministar unutrašnjih poslova RS-a.

Lukač je naglasio da je u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Policija Republike Srpske nadležna za sprovođenje zakona i održavanje sigurnosti na teritoriji Republike Srpske, a tako će biti i u budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: