|

Lukač najavio brisanje sporne odredbe o zabrani fotografisanja policajaca

Lukač najavio brisanje sporne odredbe o zabrani fotografisanja policajaca
18
F
FENA
18.4.2019. u 13:45
23
komentara
18

dijeljenja
Lukač najavio brisanje sporne odredbe o zabrani fotografisanja policajaca
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač najavio je danas da će, najvjerovatnije, biti povučena odredba u Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i mira, koja se odnosila na fotografisanje policajaca.
Za medije, nevladine organizacije, međunarodnu i domaću javnost bio je sporan član tog zakona, koji je predviđao kao prekršaj kada određeno lice neovlaštenim fotografisanjem ili snimanjem ometa i spriječava službenike dok vrše svoje dužnosti. Lukač je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da nije bila namjera MUP-a RS da bilo koga spriječi da to radi "na civilizovan način, ali da uvijek ima onih koji su tu mogućnost zloupotrebljavali i ometali policajce i druge službenike u njihovom radu".

"Nije nam bila namjera da smetamo u radu novinara", rekao je Lukač, ističući da MUP štiti slobodu medija.

Sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini došli su, kaže, do zaključka da spomenuta norma nije neophodna u zakonu.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i mira bit će razmatran u nastavku sjednice, 23. aprila.

Istakao je da će do izrade konačnog teksta zakona o policiji i unutrašnjim poslovima biti uvažene primjedbe koje su se čule tokom rasprave o nacrtu tokog zakona, koji je danas u formi nacrta usvojen u entitetskom parlamentu.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...