Scene iz NSRS-a
314

Lukač fizički prijetio Šukalu: Hoćemo li? Hajmo, nikad nisam odbio izazov

Klix.ba
Pored verbalnih obračuna koji su postali tradicionalni na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, posljednja je gledaocima ispred malih ekrana i prisutnim poslanicima umalo ponudila i fizički obračun ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i poslanika iz Kluba PDP-a Adama Šukala.

Tokom rasprave o izvještaju Anketnog odbora u slučaju stradanja Davida Dragičevića, ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač je od rukovodstva NSRS-a zatražio da smire Adama Šukala koji je upućivao komentare iz poslaničke klupe. Nakon toga uslijedila je Lukačeva rečenica:

"Smirite ga. To je pristojnost narodnog poslanika koji ne dozvoljava ovdje nikome da priča. Nemojte da ga ja smirujem, neće biti dobro", poručio je Lukač.

Ministar MUP-a RS-a nije stao na tome već je Šukalu uputio riječi: "Kad god, momčino. Hoćemo li odmah? Hajmo."

Silazeći s bine Lukač je prisutnima poručio da nikada nije odbio izazov.

Do fizičkog obračuna nije došlo, ali je Adam Šukalo nakon sjednice poručio da ovakva skupština više nema nikakav legitimitet i da on više neće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj, kako je naveo, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač može prijetiti poslanicima.

"Sramota me da sjedim u ovakvoj instituciji", izjavio je Šukalo.

Šukalo je optužio MUP RS-a da opstruiše istragu u slučaju smrti mladića Davida Dragičevića, a da je Narodna skupština RS-a "upotrijebljena da se prikrije zločin nad ovim mladićem".