Lukač: Edin Gačić je u Banjoj Luci bio pod punim policijskim nadzorom

S
SRNA
13.2.2019. u 13:17
181
61
Lukač: Edin Gačić je u Banjoj Luci bio pod punim policijskim nadzorom
181
Lukač: Edin Gačić je u Banjoj Luci bio pod punim policijskim nadzorom Foto: H. M./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjoj Luci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je vjerovatno trebalo da bude na psihijatrijskom liječenju, a ne na slobodi.
"Sada moramo da pričamo o nekim zakonskim mogućnostima i nadležnostima. Da li je obavezno psihijatrijsko liječenje, nekada je bilo, i čuvanje u zdravstvenim ustanovama. Međutim, neke zakonske norme su promijenjene", izjavio je Lukač u Doboju.

Lukač je istakao da se Gačić, nakon puštanja iz zatvora, pojavio u Banjoj Luci, jer je rođen u tom gradu, i bio je pod punim policijskim nadzorom MUP-a RS-a, ali mu se vjerovatno nije svidjelo što je kontrolisan svakodnevno, pa je napustio Banju Luku i preselio se u Federaciju BiH.

"I ranije je bilo signala od ljudi koji su sa njim bili u dodiru da je riječ o veoma opasnoj osobi koja je, vjerovatno, trebala da bude na psihijatrijskom liječenja, a ne na slobodi", izjavio je Lukač, odgovarajući na novinarsko pitanje zašto je Gačić bio bez nadzora.

On je rekao da ne može komentarisati postupke i nadležnosti federalnog MUP-a, uz ocjenu da je Gačić načinio monstruozne zločine i na kraju završio kao i svaki monstrum.

Gačić, koji je ubijen juče, osumnjičen je za ubistvo trgovca u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara, te pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Prije ovih, počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: