BiH
0

Luka Rajić donirao 40.000 KM za ogradu džamije u Konjicu

Klix.ba
Uspješni poduzetnik iz Švicarske Luka Rajić boravio je u tradicionalnoj posjeti svom rodnom gradu i svojom donacijom od 40.000 KM pomogao očuvanju vrijedne kulturne baštine grada Konjica.

Tom prilikom se susreo s načelnikom Općine Konjic Emirom Bubalom i predsjednikom Islamske zajednice Emirom Duranovićem i zajedno sa njima prisustvovao svečanom otkrivanju ploče sa posvetom donatoru Rajiću, koja je podignuta ispred gradske džamije.

Ovogodišnja donacija Rajića u vrijednosti 40.000 KM podrazumijeva izgradnju kovane ograde oko nove džamije u Konjicu.

"Veseli me što i ove godine imam priliku doprinijeti povećanju kvalitete života u Konjicu i okolini. Nakon donacije sredstava za reparaciju orgulja u mjesnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja 2013. godine, što samo po sebi predstavlja očuvanje vrijedne baštine na ponos Konjicu, ove godine smo odlučili doprinijeti očuvanju gradske džamije, te na taj način podržati Islamsku zajednicu u Konjicu. Želim zahvaliti svima koji su uključeni u ovaj projekat na trudu i dobroj volji i radujem se budućoj saradnji na novim projektima", rekao je Rajić.

Na inicijativu Rajića da uputi donaciju za Islamsku zajednicu, predsjednik IZ Emir Duranović predložio je upravo ovaj projekt. Predsjednik islamske zajednice se zahvalio na ovogodišnjoj donaciji i podsjetio kako je Rajić u proteklom periodu uložio velike napore za realizaciju projekata na dobrobit konjičkog kraja i donacijama pokazao da voli rodni grad, ali i da poštuje različitosti.