{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH

F
21.1.2008. u 11:19
0
0
"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH
0
"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH
U organizaciji italijanske nevladine humanitarne organizacije "Luciano Lama" sa Sicilije vratila se grupa od 320 djece s područja BiH koji su na Siciliji boravili od 20. decembra 2007. godine do 19. januara ove godine. U proteklih 15 godina ovo je 30. grupa djece koja boravi na Siciliji što iznosi 10.050-oro djece.
Djeca od šest do 14 godina pripadaju svim etničkim skupinama, a prednost imaju djeca koja dolaze iz domova za napuštenu djecu i ona koja predlažu centri za socijalni rad. Radi se o djeci bez jednog ili oba roditeija ili o djeci koja su iz socijalno ugroženih porodica.

Djeca borave dva puta godišnje na Siciliji i to 30 dana u zimskom i 45 dana u Ijetnjem periodu, a smješteni se u familije na području Sicilije i regije Molise.

- Ovim projektom i nizom drugih projekata koje organizacija "Luciano Lama" implementira u BiH uspostavljen je "most prijateljstva" između Sicilije i BiH što predstavlja razlog mlađim generacijama da tu funkciju trajno njeguju i prošire na sve druge sfere života, navodi predstavnik "Luciano Lame" za BiH prim. dr. Savo Vlaški.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: