{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH

F
21.1.2008. u 11:19
0
0
"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH
0
"Luciano Lama" organizirala na Siciliji odmor za 10.050 djece iz BiH
U organizaciji italijanske nevladine humanitarne organizacije "Luciano Lama" sa Sicilije vratila se grupa od 320 djece s područja BiH koji su na Siciliji boravili od 20. decembra 2007. godine do 19. januara ove godine. U proteklih 15 godina ovo je 30. grupa djece koja boravi na Siciliji što iznosi 10.050-oro djece.
Djeca od šest do 14 godina pripadaju svim etničkim skupinama, a prednost imaju djeca koja dolaze iz domova za napuštenu djecu i ona koja predlažu centri za socijalni rad. Radi se o djeci bez jednog ili oba roditeija ili o djeci koja su iz socijalno ugroženih porodica.

Djeca borave dva puta godišnje na Siciliji i to 30 dana u zimskom i 45 dana u Ijetnjem periodu, a smješteni se u familije na području Sicilije i regije Molise.

- Ovim projektom i nizom drugih projekata koje organizacija "Luciano Lama" implementira u BiH uspostavljen je "most prijateljstva" između Sicilije i BiH što predstavlja razlog mlađim generacijama da tu funkciju trajno njeguju i prošire na sve druge sfere života, navodi predstavnik "Luciano Lame" za BiH prim. dr. Savo Vlaški.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: