Odgovor iz BPS-a
0

"Lučarević izbačen zbog privatnih afera"

Sarajevo-x.com
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sefer Halilović (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nekon što je pet članova Bosanskohercegovačke-patriotske stranke (BPS) - Sefer Halilović objavilo da su istupili iz ove stranke zbog nezadovoljstva određenim kadrovskim rješenjima, reagovali su iz BPS-a rekavši da su Kerim Lučarević, Šemsudin Hadrović, Igor Ražnatović, Senadija Hadrović i Mirsad Šabotić izbrisani iz evidencije stranke odlukom Suda časti kojim je predsjedavao Mujo Demirović 4. oktobra ove godine.

"Kerim Lučarević izbrisan je iz evidencije Stranke zbog provođenja privatnih afera 'Finansijska policija' i 'Razvojna banka' što je, koristeći se mandatom BPS-a-Sefer Halilović, učinio mimo odluke i stava Stranke. Lučarević je u pomenutim slučajevima radio protivno politici Stranke i u interesu tajkunskih lobija u BiH što je potpuno suprotno stavu i politici Stranke. Takođe, Lučarević Kerim je glasao i za budžet vladajuće koalicije mimo odluke i stava Stranke čime je prekršio stranačku disciplinu i odluke organa Stranke te je zbog istog isključen iz BPS-Sefer Halilović", saopšteno je iz ove stranke.

Prema navodima iz BPS-a, Šemsudin Hadrović i Igor Ražnatović su izbrisani iz evidencije zbog provođenja privatnih kampanja i rada u ličnom interesu mimo obrasca Stranke.

Još dva člana Senadija Hadrović i Mirsad Šabotić izbrisani su iz evidencije stranke jer su "na OO Ilidža djelovali u suprotnosti politici stranke, nisu redovno dolazili na sjednice OO Ilidža te jer su se priklonili frakcijskom djelovanju gore pomenute trojice".

"BPS-Sefer Halilović će uvijek postupati u cilju zaštite svoje principijelne politike i stavova koji su javnosti dobro poznati i neće dozvoliti nijednom pojedincu da svoje privatne interese provodi preko političkih leđa BPS-Sefer Halilović", saopšteno je iz ove partije.