BiH
0

Lozančić najoštrije osudio napad na fra Miju Džolana

FENA
Nedavni razbojnički napad na Provincijalat Bosne srebrene i oca provincijala fra Miju Džolana danas je najoštrije osudio zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Niko Lozančić.

Iskazujući osobito poštovanje i istinsku solidarnost s ocem provincijalom fra Mijom Džolanom i svim franjevcima Bosne srebrene, Lozančić očekuje i zahtijeva odlučnu akciju policijskih i pravosudnih tijela vlasti na otkrivanju, procesuiranju i kažnjavanju drskih razbojnika.

Istovremeno očekuje učinkovitije preventivno djelovanje svih agencija za provedbu zakona na sprječavanju svih oblika kriminaliteta, osobito onih koji na poseban način izazivaju povećan osjećaj nesigurnosti ili ugroženosti građana, kako u Sarajevu, tako i diljem Bosne i Hercegovine, navodi se u Lozančićevom saopćenju za javnost.

On je mišljenja kako će brzo otkrivanje, precesuiranje i kažnjavanje počinitelja ovog ružnog kriminalnog čina, te pojačane preventivne aktivnosti na sprječavanju istih i sličnih kriminalnih djela, biti najbolji odgovor institucija pravne države različitim skupinama kriminalaca i najbolji jamac sigurnosti svim građanima Sarajeva i cijele BiH.