BiH
0

Lovrinović: Rješenje krize u Predsjedništvu BiH omogućilo bi efikasniji rad parlamenta

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef Kluba HDZ-a BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Lovrinović izrazio je nadu da će se iznaći rješenje za krizu koja je počela u Predsjedništvu BiH u vezi sa revizijom presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, koje će rezultirati da se i u parlamentu drugačije radi.

"Inače, ovo neće biti dobar i efikasan rad", izjavio je Lovrinović novinarima, komentarišuću odluku SNSD-a da napusti zasjedanje i SDS-a da ne učestvuje u glasanju na sjednicama Predstavničkog doma Parlamentarene skupštine BiH.

On je rekao da je odluka Kluba SNSD-a da ne prisustvuju sjednicama njihovo legitimno pravo, te da se poslanici te stranke ponašaju na način koji smatraju ispravnim, koristeći svoje pravo.

Lovrinović smatra da trenutnu situaciju u parlamentu BiH treba prevladati, te da će se na kraju dana vidjeti kako će se trenutna situacija odraziti na efikasnost rada Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Imaćemo sjednice u kojima većina tačaka neće imati podršku i da će cijeli dan i cijelo zasjedanje biti uzaludno kada nema načina da se donesu odluke", naglasio je Lovrinović.