{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Lovci ne ubijaju pse u Sarajevu'

F
FENA
17.1.2009. u 13:08
0
10
'Lovci ne ubijaju pse u Sarajevu'
0
'Lovci ne ubijaju pse u Sarajevu'
'Sarajevski lovci niti su planirali niti će izvoditi odstrel pasa lutalica u naselju Faletići, niti na području grada', saopćeno je Feni iz Saveza lovačkih organizacija BiH i lovačkih društava "Sarajevo" i "Crepoljsko".
Ovim izjavama demantiraju se današnji navodi u medijima i saopćenje UG "Prijatelji životinja" i Udruženja za zaštitu i prava životinja "o najavljenom odstrjelu pasa lutalica na području sarajevske općine Stari Grad, u njezinom padinskom dijelu (Faletići) u nedjelju, 18. januara".

-Zakon o lovstvu FBiH i lovna etika precizirali su da se odstrel životinja ne vrši u naseljenim mjestima i njihovoj blizini. Odstrel pasa lutalica i drugih štetočina izvodi se planski i organizovano samo u prostorima lovišta, kažu u lovačkoj organizaciji.

U vanrednim situacijama, kod pojave bjesnila naprimjer, planski i organizovano vrši se tzv. "sanitarni odstrel" pasa lutalica i drugih zaraženih životinja, uz prethodno odobrenje nadležnih institucija i pravovremeno obavještavanja stanovništva, decidirani su lovci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: