{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Loše stanje na nasipima u Brčkom

S
17.10.2015. u 09:38
0
4
Loše stanje na nasipima u Brčkom
0
Loše stanje na nasipima u Brčkom
Prošlogodišnje poplave u Brčkom (Foto: Arhiv)
Na vodozaštitnim objektima na više lokacija u Brčko distriktu stanje je loše, što bi moglo ugroziti sigurnost stanovništva i materijalnih dobara u slučaju nadolaska većeg plavnog talasa rijeke Save i eventualne pojave bujičnih voda u podmajevičkom području, ocijenjeno je u lokalnom Odjeljenju za javnu bezbjednost, nakon obilaska terena.
Prema izvještaju komisije, u naseljima Rašljani i Islamovac, na krajnjem jugu distrikta, u slučaju obilnije kiše bio bi onemogućen ulazak i izlazak iz sela, pošto nije završena izgradnja mostova, a postojeći "bajpasi" nisu adekvatno rješenje.

Slična situacija je i na putu Gornji Zovik - Štrepci, gdje se očekuju problemi u komunikaciji u slučaju obilnijih padavina.

"U naselju Krepšić primijećena su oštećenja odbrambenog nasipa na rijeci Tinji, na lokaciji porušenog mosta na putu Brčko - Lončari ne postoji dio nasipa na kanalskoj mreži u dužini oko 40 metara, jer je uništen prilikom izvođenja radova na izradi `bajpasa, što u slučaju povišenog vodostaja može izazvati plavljenje stambenih objekata u neposrednoj blizini", navodi se u saopštenju iz ovog odjeljenja.

Na ulazu u naselje Vučilovac primijećena su pomijeranja zemljišta na novosagrađenom nasipu, odnosno oštećenja dijela puta preko nasipa zbog slijeganja tla, "što bi u slučaju povišenog vodostaja rijeke Save moglo prouzrokovati određene probleme".

Na lokacijama registrovanih klizišta u Brčko distriktu nisu uočena pomijeranja tla, osim što je u zaseoku Smajići u Rašljanima i dalje neposredno ugroženo šest kuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: