{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Loša sigurnost saobraćaja, poginule 34 osobe u 2011. godini

S
5.1.2012. u 15:39
0
3
Loša sigurnost saobraćaja, poginule 34 osobe u 2011. godini
0
Ministar MUP-a Tuzlanskog kantona Bego Gutić konstatovao je kako je stanje sigurnosti u saobraćaju na katastrofalnom nivou te da su početkom 2012. godine provedene određene aktivnosti s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

U prošloj godini je zabilježeno 28 saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Poginule su 34 osobe, sedam više nego u 2010. godini, a podsjećanja radi samo u jednoj saobraćajnoj nesreći u Babajićima kod Kalesije poginula je kompletna porodica Ćatić.

Policijski komesar Fadil Šljivić, naglasio je kako je u prošloj godini izdato 56.145 prekršajnih naloga ili za 8.464 više nego u 2010. godini. Kontrolisano je, kaže komesar Šljivić, oko 223.000 vozača od čega ih je oko 2.500 vozilo pod dejstvom alkohola.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

U 2012. godini u MUP-u TK bit će oformljena tri nova odjeljenja i to: odjeljenje protiv organizovanog kriminala, odjeljenje protiv privrednog kriminala i korupcije i odjeljenje za borbu protiv narkomanije.

Istaknuto je kako je smanjen broj ubistava, a nije ubilježena nijedna pljačka banke ili poštanske filijale. Stoga, ministar Gutić stanje sigurnosti na području TK ocjenjuje zadovoljavajućim.

"Polako počinjemo vraćati povjerenje građana. Radit ćemo još bolje, a takav pristup će polučiti konkretne rezultate", kaže ministar Gutić.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

U 2012. godini MUP TK će biti dodatno modernizovan, a Jedinica za specijalne namjene MUP-a TK trebala bi useliti u nove prostorije. Također, MUP TK je inicirao izmjene određenih zakonskih uredbi, koje su prihvaćene u Skupštini TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: