Sarajevo
0

Lopovi ukrali karte za koncert Lepe Brene

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda nepoznati počinioci provalili su u prostorije Turističke agencije "Centrotrans-Eurolines" smještene u Ferhadiji, centralnoj pješačkoj ulici u Sarajevu, gdje su otuđili određenu količinu novca.

Lopovi su tom prilikom sebi osigurali i odlazak na koncert folk zvijezde Lepe Brene, jer su, kako se navodi u policijskom izvještaju MUP-a KS, ukrali i određen broj karata za njen nastup u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Policija još nije uspjela identificirati lica koja su izvršila krađu, niti je poznato o kojem broju otuđenih karata je riječ.

Popularna pjevačica narodne muzike Lepa Brena 30. maja planira posjetiti Sarajevo, gdje će održati koncert. Nakon više od 20 godina odsustvovanja, pjevačica rođena u Brčkom, sa trenutnom adresom boravka u Beogradu, zapjevat će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Osim Sarajeva, Brena namjerava održati koncerte i u Mostaru, Bihaću i Banjaluci.

Najavljeni koncert u sklopu turneje "Uđi slobodno" podigao je dosta prašine u javnosti, pogotovo nakon objavljivanja spornih fotografija u kojima ona navodno pozira u uniformi Vojske Republike Srpske. Bez obzira na kritike, organizatori tvrde da su prezadovoljni prodajom karata i interesom koji vlada za Breninim dolaskom u Sarajevo.