{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Lokalni izbori 2008. - Naučene lekcije"

F
21.4.2009. u 14:12
0
0
"Lokalni izbori 2008. - Naučene lekcije"
0
"Lokalni izbori 2008. - Naučene lekcije"
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na sjednici danas donijela Odluku o vrsti, formi i izgledu izvoda iz Centralnog biračkog spiska, za potrebe izbora za organe lokalne samouprave koji će se održati 26. aprila na području općine Visoko.
U organizaciji Centralne izborne komisije BiH u Neumu će 23. i 24. aprila biti održana međunarodna konferencija "Lokalni izbori 2008. - naučene lekcije".

Na osnovu analize lokalnih izbora iz 2008. bit će formirani konkretni prijedlozi za izmjene izbornog zakonodavstva, a sve u svrhu pripreme za opće izbore 2010. godine.

Goste na konferenciji će uime Centralne izborne komisije BiH pozdraviti predsjednik Suad Amautović, uime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić i uime Misije OSCE-a u BiH Gary Robbinson.

Učesnici konferencije su ugledni međunarodni izborni stručnjaci i to: Peter Erben, direktor IFES ureda u Pakistanu, Anders Eriksson, predstavnik regionalne izborne komisije UPPSALA iz Švedske, Jurg Wichtermann, glavni administrativni oficir grada Berna u Švicarskoj, i Luis Emilio Gimenez-Cacho, predstavnik Saveznog izbornog instituta iz Meksika.

U okviru konferencije planirano je održavanje radionica na kojim će aktivno učstvovati predstavnici općinskih izbornih komisija iz BiH. Konferenciju će prigodnim govorom zatvoriti Jan Braathu, ambasador Kraljevine Norveške u BiH, saopćeno je danas iz CIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: