Naša stranka
0

Lokalni diktatori zabranili koncert Dubioza kolektiva

Sarajevo-x.com
Lokalne vlasti u Goraždu su zabranili koncert Dubioze kolektiva na Festivalu prijateljstva koji se ovih dana održava u tom bh. gradu. Tim povodom oglasila se Naša stranka saopštenjem u kojem stoji:

"Samo je naivne ljude mogla iznenaditi informacija da je na Festivalu prijateljstva u Goraždu zabranjen koncert sarajevske muzičke grupe Dubioza kolektiv. Kažemo naivne, jer današnja BiH sa svojim totalitarnim militantnim nacionalističkim vlastima više pripada modelu srednjovjekovnih klerikaliziranih društava nego li demokratijama karakterističnim za 21. stoljeće. Zato vladajuće elite u BiH obilato finansiraju anahrone vjersko-kulturne manifstacije kojima je cilj da ovdašnje etničke kulturne identitete vrate iz modernog u predmoderno stanje. Dubioza kolektiv, jedna od najangaižranijih i ponajboljih muzičkih grupa u BiH ne uklapa se u takvu kulturnu strategiju, a goraždanski lokalni diktatori uplašili su se da će njihova hit pjesma "Šuti i trpi" otvoriti oči biračima."

Naša stranka poručuje lokalnim diktatorima da je vrijeme cenzure prošlo i da su svojim cenzorskim aktom kulturni festival prijateljstva pretvorili u festival neprijateljstva prema istinskoj kulturi i kulturnim potrebama građanki i građana Goražda i čitave BiH.

"Uvjereni smo da su takvu staljinističku strategiju birači prepoznali i da će kazniti lokalne dikatore na predstojećim izborima," kažu iz Naše stranke.