{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Lokalna zajednica doprinijet će efikasnosti policije

F
FENA
27.1.2010. u 15:51
0
0
Lokalna zajednica doprinijet će efikasnosti policije
0
Lokalna zajednica doprinijet će efikasnosti policije
Foto: Arhiv
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen razgovarao je danas s odgovornim ljudima MUPKS-a, te načelnicima četiriju gradskih općina o aktivnostima za povećanje stepena sigurnosti građana.
U razgovoru je naglašeno da će lokalna zajednica nastaviti pomagati opremanje policije i tako doprinijeti efikasnosti njenog rada te najavljena nabavka dvaju vozila posebne namjene koja će biti korištena za suzbijanje organizirane krađe automobila.

Planirana je i nabavka uređaja za videonadzor, a u finansiranje te nabavke, osim Grada, uključit će se i četiri gradske općine.

Na današnjem sastanku konstatirano je da je, nažalost, ubistvo Denisa Mrnjavca u tramvaju prije dvije godine dodatno ponukalo sve faktore društva da se angažiraju na suzbijanju maloljetničke delinkvencije i povećanju stepena sigurnosti građana.

Gradonačelnik Behmen naglasio je da su u proteklom periodu poduzete mjere nadzora nad maloljetnicima koji su potencijalna opasnost za sigurnost građana te da su rezultati već vidljivi u smislu njihove spremnosti da mijenjaju svoj život i loše navike. S tim u vezi, najavljeno je da bi u ovoj godini trebalo da bude uspostavljen i tzv. krizni centar koji je namijenjen za podršku tim maloljetnicima.

Komesar MUPKS-a Himzo Selimović istaknuo je kontinuiranu podršku i pomoć lokalne zajednice te da će se policija KS-a i dalje odlučno boriti protiv svih vrsta kriminala i zalagati za osiguranje sigurnosti građana i njihove imovine.

S tim u vezi, istaknuo je sinoćnju akciju u kojoj je zaplijenjeno oko tri i po kilograma smeđe materije koja asocira na heroin. Jedna od uhapšenih osoba odranije je poznata policiji. Sinoćnja akcija je nastavak aktivnosti vezanih za suzbijanje nelegalne trgovine drogom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: