{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Lokalna uprava za kvalitetu života građana'

F
FENA
15.1.2009. u 14:44
0
1
'Lokalna uprava za kvalitetu života građana'
0
'Lokalna uprava za kvalitetu života građana'
U naredne dvije godine uz podršku Evropske unije, Centar civilnih inicijativa (CCI) će intenzivno pratiti rad lokalnih organa vlasti u Banja Luci, Bihaću, Bijeljini, Doboju, Foči, Livnu, Mostaru, Novom Sarajevu, Palama, Širokom Brijegu, Travniku, Trebinju, Tuzli i Zenici i javnosti će redovno (svakih šest mjeseci) podnositi izvještaj o radu lokalne uprave u navedenim opštinama.
Posebno će biti praćeni parametri koji bitno utiču na kvalitet života građana, kao što su komunalne usluge, promjene u stepenu nezaposlenosti, nivo zdravstvene zaštite, stanje u obrazovanju u dijelu u kojem nadležnost ima lokalna uprava, stepen ulaganja u kulturu i sport,...

- Ovim aktivnostima bitno će se povećati nivo učešća građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou, te će se unaprijedit saradnja nevladinih organizacija i predstavnika vlasti, izjavio je Siniša Bencun, šef projekta.

CCI će iskoristiti ekspertizu i iskustvo stečeno pri višegodišnjem monitoringu rada organa viših nivoa vlasti te će fokus staviti na efikasnije rješavanje životnih problema građana i promjene na lokalnom nivou koje će ujedno značiti i poboljšanje kvalitete življenja u ovim opštinama, saopćeno je danas iz CCI-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: