Logoraši iz RS-a prekidaju saradnja sa Sudom i Tužilaštvom BiH

F
FENA
16.12.2009. u 15:30
0
10
Logoraši iz RS-a prekidaju saradnja sa Sudom i Tužilaštvom BiH
0
Logoraši iz RS-a prekidaju saradnja sa Sudom i Tužilaštvom BiH Foto: Arhiv
Upravni odbor Saveza logoraša RS-a prekinut će komunikaciju i saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH, a svu dokumentaciju u vezi s krivičnim djelima ratnog zločina, predat će Specijalnom tužilaštvu Srbije i Specijalnom tužilaštvu RS-a, saopćio je predsjednik tog saveza Branislav Dukić.
On je kazao novinarima u Banjoj Luci da je razlog za to, kako je ustvrdio, opstrukcija koju Sud i Tužilaštvo BiH "vrše u procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad srpskim narodom".

Dukić navodi da "pravu sliku o radu Suda i Tužilaštva BiH pokazuju podaci da je Sud BiH izrekao osuđujuće kazne Srbima od ukupno 1.441 godine, Hrvatima na 156, a Bošnjacima na 40 godina".

Potvrdivši da je Savezu logoraša RS-a stiglo pismo zamjenika glavnog tužioca BiH Davida Schwendimana nakon što je obustavljena istraga u slučaju "Tuzlanska kolona" i "Konjic", u kojem se između ostalog navodi da preuzima dužnost pomoćnika javnog tužioca SAD-a, Dukić je rekao da će Savez logoraša uputiti pismo glavnom tužiocu SAD-a o "Schwendimanovom ponašanju".


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: